nannie schuller
 
zangles, stemvorming en ensemblezang

Leren zingen met plezier!

Plezier in het zingen staat voorop in mijn zanglessen. Verder besteed ik veel aandacht aan expressie, balans en souplesse.

De meeste liederen begeleid ik op de piano, zodat er tijdens de les ook met plezier gemusiceerd kan worden. Mijn ervaring is dat deze manier van werken de vocale vaardigheden op een natuurlijke en vloeiende manier activeert.
Elke stem is anders, elke persoon is anders, maar ook elk moment en elk lied is anders. Daar probeer ik, samen met de leerling, tijdens een les zoveel mogelijk op af te stemmen. Daarom geef ik les vanuit verschillende invalshoeken. Zo werk ik bijvoorbeeld met stem-, bewegings-, houding- en ademoefeningen, maar besteed ik ook aandacht aan de beleving van tekst en muziek en aan repertoirekeuze. Wat het repertoire betreft: er is voor elk gevoel wel een lied te vinden: van verdrietig tot vrolijk, van ontspannend tot inspannend, van fel tot teder, van persoonlijk tot afstandelijk, etc.


 

Naast het geven van zangles treed ik op als zangeres. Luister naar een opname van Hildegard von Bingen - O frondens virga

Meteen een zangles afspreken? Bel me gerust, of stuur een mail.

nannieschuller@gmail.com

telefoon: +31 (0)6 827 329 86