nannie schuller
 
zangles, stemvorming en ensemblezang

nannie schuller
 

Na mijn studie biologie aan de VU in Amsterdam (MO-B-akte) studeerde ik klassieke zang bij Marianne Blok aan het Utrechts ConservatoriumVoor en tijdens mijn conservatoriumopleiding zong ik in het koor van de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven en diverse gastdirigenten. Ook zong ik in het koor van het Nederlands Danstheater.

Na mijn zangstudie heb ik een aantal jaar in de Valeriuskliniek gezongen, gedirigeerd en pianogespeeld. Daarbij werkte ik samen met de geestelijk verzorger in de VK, Govert Bach.
Tegenwoordig werk ik als cantrix in de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam
, waar ik verschillende ensembles leid, onder andere vocaal en instrumentaal ensemble Kwintessens. Verder treed ik op als zangeres en dirigent, geef ik zangles en coach ik vocale ensembles.

Naast mijn  klassieke scholing heb ik ook ervaring in volks- en wereldmuziek en musical. Sinds een aantal jaren volg ik regelmatig EVTS-cursussen (Estill Voice Training System), waardoor ik nu ook popzangers kan coachen. Ook ben ik thuis in middeleeuwse muziek (o.a. muziek van Hildegard von Bingen), renaissance- en barokmuziek.

Een opname, waarin ik een lied van Hildegard von Bingen zing, is te horen op deze link: www.youtube.com/watch

 

 

 

 

Een opname, waarin ik een volkslied zing, het eeuwenoude Sefardische wiegenliedje Durme, durme ijiko de madre, is hier te horen.